TANZÁNIA & ZANZIBÁR

Körutazás

Ahol a szavanna titokzatos szépsége és a trópusi paradicsom idilli kincsei egyesülnek.

AJÁNLAT

TANZÁNIA & ZANZIBÁR

SZEMÉLYES ADATOK

UTAZÁSI ADATOK

* Amennyiben több országot érintő egyedi útra szeretne ajánlatot kérni, úgy az ajánlatkérés komment szekcióban legyen szíves ezt feltűntetni

 • Átlaghőmérésklet 30 °C
 • időzóna GMT+3
 • főváros Dodoma
 • Szezon Nyár Ősz Tavasz Tél
 • pénznem Tanzanian shilling (TZS)
 
14 Nap
7 Város
1 Ország
Szafari Tengerpart
Vegyes

Tanzánia egy lenyűgöző afrikai ország, amely a kontinens keleti részén fekszik. Tanzánia híres 22 nemzeti parkjáról és gazdag vadvilágáról. A nemzeti parkok Tanzánia teljes területének mintegy 15%-át fedik le, így nem véletlenül tekintjük a szafari hazájának. Tanzánia változatos tájakat kínál, a hegyektől a sivatagokig és a trópusi erdőktől a szavannákig.

Zanzibár Tanzánia trópusi szigetcsoportja, mely kristálytiszta, türkizkék vizeivel és a fehér homokos partjaival várja a feltöltődni vágyó látogatóit.

Áraink

2024.11.23-12.05. (13 nap/10 éj)
4*-os hotelek 1.248.500 Ft/fő-től
5*-os hotelek 1.608.000 Ft/fő-től

Az ár tartalmazza :
– Budapesti reptéri transzfer induláskor és érkezéskor (Mercedes E vagy V osztályú gépjárművel)
– VIP árfolyam az Exclusive Change valutaváltó teljes hálózatában
– Betegség-baleset-poggyász biztosítás
– Desztinációra vonatkozó teljeskörű bemutatóanyag és izgalmas tartalom
– Szállást a programban foglalt ellátással
Tanzániában a reptéri és egyéb transzfereket
– Szafari programokat
– A csomagban feltüntetett 1 napos zanzibári programot

Utazás Budapestről Arushába.

„Karibu sana Tanzania!”

Érkezés Arushába, ahol az idegenvezető már a reptéren vár bennünket.

Önköltséges

Reggeli után megkezdődik a szafari program. Először a Tarangire Nemzeti Park területén indulunk vadlesre.

Nem csoda, hogy sok látogatónak ez a kedvenc parkja Tanzániában!
Amellett, hogy ez a nagy majomkenyérfák, elefántok és nagy macskák földje, olyan klasszikus szafari tájakra is lehet számítani – mint a szavannás síkságok, a folyó menti erdők és a sziklás dombok.

 

Reggeli, Ebéd, Vacsora
Kiemelt helyszínek
Baobab fa

A park jellegzetes látványossága a hatalmas baobab fák (más néven majomkenyérfa) sora, amelyek ikonikus képeket kölcsönöznek a tájképnek, különösen a naplementében.

 

Állatvilág

A Tarangire híres az évente megjelenő nagy elefántmigrációiról, de emellett nagy számban élnek bölények, zebrák, gazellák, kuduk, antilopok, gnúk, zsiráfok, dikdikek, páviánok és különböző ragadozók is, mint a leopárdok, oroszlánok, gepárdok és karakálok.

 

Reggeli után elhagyjuk tábort, hogy  felfedezzük a UNESCO Világörökségi listáján szereplő Serengetit, Afrika egyik legjobb szafari célpontját.

A Serengetiben bolygónk legnagyobb és legváltozatosabb vadállat-populációi barangolnak, nem is beszélve a több millió gnúról és zebráról, akik évente vándorolnak a síkságokon.

Reggeli, Ebéd, Vacsora
Kiemelt helyszínek
Serengeti Nemzeti Park

A Serengeti Nemzeti Park Afrika legismertebb parkja, a kontinens legnagyobb vadállományával. A Serengeti hatalmas síkságai 1,5 millió hektárnyi szavannából állnak. A Nemzeti Park 1981 óta az UNESCO Világörökség része.

Nagy Vándorlás

A Serengeti híres a nagy vándorlásról, amely során több millió gnú, zebra és antilop vándorol a park területén. Ez a jelenség lenyűgöző látványt nyújt a Serengeti síkságain, amikor a hatalmas állatcsoportok átkelnek a folyókon és a szavannákon.

Állatvilág

A parkban gazdag ragadozópopuláció található, beleértve az oroszlánokat, leopárdokat, gepárdokat és hiénákat. Ezek a ragadozók a gazdag vadállománynak köszönhetően, táplálékszerzés szempontjából szerencsésnek mondhatók.

 

A mai nap során felfedezzük a Ngorongoro Krátert, Afrika egyik legszebb természeti látványosságát.

Ezen a lélegzetelállító helyen, egyszerre adódik lehetőségünk megcsodálni a kráter peremén felgördülő reggeli ködöt, vízilovakkal teli tavakat, sóstómedret és hiénaodúkat.

A Ngorongoro Természetvédelmi védelmi terület volt az első Tanzániában, amelyet a UNESCO Világörökségi helyszínné nyilvánított 1979-ben.

Reggeli, Ebéd, Vacsora
Kiemelt helyszínek
ÁLLATVILÁG

A Ngorongoro többek között menedéket nyújt oroszlánoknak, hiénáknak, elefántoknak, fekete orrszarvúaknak, flamingóknak és aranysakáloknak. Tavaiban vízilovak is megfigyelhetők.

Reggeli után elindulunk a Manyara-tó Nemzeti Parkba, a Nagy- hasadék-völgybe.

Ha a szerencse mellénk áll, fán pihenő oroszlánokat, színpompás madarakat, elefántokat és vízilovakat is láthatunk.

 

A szafari után a sofőr a Kilimanjaro reptérre fuvaroz bennünket. Rövid repülőutunk után, Zanzibár szigetére érve a helyi sofőr a szálláshelyre szállít bennünket.

 

Reggeli, Ebéd, Vacsora
Kiemelt helyszínek
Madárles

A Manyara-tó egyike a legnépszerűbb madármegfigyelő helyeknek Tanzániában. A tó partjain és a környező mocsarakban számos különböző madárfaj talál otthonra, köztük pelikánok, gólyák, kormoránok és flamingók.

Ökoszisztéma

A park gazdag és változatos ökoszisztémával rendelkezik, beleértve a tava-kúpokkal tarkított síkságokat, a mocsarakat, az erdős területeket és a vizes élőhelyeket. Ez a változatosság számos állatfajnak ad otthont, beleértve az elefántokat, zsiráfokat, zebrákat és leopárdokat.

Nyaralás Zanzibáron.  A körút egy egynapos Michamwi vízi szafari programsorozatot tartalmaz.

A program napját – privát hajóval – egy ritka szépségű korallzátonynál, snorkellingezéssel kezdjük. Innen hajóval ellátogatunk a szigeten fellelhető legnagyobb tengericsillag-kolónia lakóhelyére. A felfedezés után egy romantikus homokszigeten lehetőségünk nyílik fényképeket készíteni. Kívánság szerint az önköltséges ebéd egy egyedi lenyűgöző enteriőrrel rendelkező hotel éttermében, vagy igény szerint a The Rock nevű, ikonikus világhírű étteremben. Ebédet követően vissza ülünk a privát csónakunkba és ellátogatunk egy mangroove erdőbe, ezt követően a naplementét egy autentikus reggae bárban élvezzük majd, tábortűzzel, kis műsorral, zenével.

Az ár nem tartalmazza az alábbi, irodánknál foglalható Zanzibári fakultatív programlehetőségeket:

 • Jozani esőerdő, Pillangó rezervátum, Fűszertúra
 • Pemba-sziget
 • Chumbe sziget
 • Stone Town, Börtönsziget látogatás
 • Szuahéli főzőtanfolyam
 • Delfinles, teknősökkel úszás
 • Mnemba sziget
 • Óceánparti lovaglás
All-inclusive

Hazautazás Zanzibárról Budapestre.

Érkezés Budapestre a 13.nap folyamán.

Reggeli