Vietnám & Kambodzsa

Körutazás

Ahol az ősi csodák és a modern élet egyesülnek az időben.

AJÁNLAT

Vietnám & Kambodzsa

SZEMÉLYES ADATOK

UTAZÁSI ADATOK

* Amennyiben több országot érintő egyedi útra szeretne ajánlatot kérni, úgy az ajánlatkérés komment szekcióban legyen szíves ezt feltűntetni

  • Átlaghőmérésklet 24-28 °C
  • időzóna GMT+7
  • főváros Hanoi, Phnompen
  • Szezon Tavasz Ősz Tél
  • pénznem Vietnámi dong (VND), Kambodzsai riel (KHR)
 
14 Nap
11 Város
2 Ország
Városnéző
Teljes

Vietnám gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik, melyet a lenyűgöző tájak és az élénk városi élet tesz még gazdagabbá. A híres Halong-öböl, az ősi Hanoi óvárosa és a vibráló Ho Chi Minh-város csak néhány a sok lenyűgöző látnivaló közül. Kambodzsa ősi csodái, mint például az Angkor Wat, a templomok és a dzsungelkörnyezetben rejlő kalandok, egyedülálló élményeket kínálnak az utazóknak. Mindkét ország rendkívül vendégszerető lakossággal rendelkezik, akik szívesen megosztják kultúrájukat és hagyományaikat az ide látogatókkal.

Áraink

2024.10.10-10.25 (16 nap /13 éj)
4-5* hotel 1 040 000 Ft/fő-től

Az ár tartalmazza :
– Budapesti reptéri transzfer induláskor és érkezéskor (Mercedes E vagy V osztályú gépjárművel)
– VIP árfolyam az Exclusive Change valutaváltó teljes hálózatában
– Betegség-baleset-poggyász biztosítás
– Desztinációra vonatkozó teljeskörű bemutatóanyag és izgalmas tartalom
– Szállást kétágyas szobákban
– Helyi angolul beszélő idegenvezetőt
– Teljes panziót – a szabadnapokon csak reggeli biztosított
– Helyi reptéri és egyéb transzfereket
– Minden belépődíjat, hajó- és csónaktúrát, kerékpárbérlést és városnézést a programban foglaltak alapján

Indulás Budapest repteréről Hanoiba.

Érkezés Hanoi Nemzetközi repülőtérre, ahonnan idegenvezetőnk a belvárosban található szálláshelyre kíséri.

Útközben kívülről megtekintjük a Ho Chi Minh Mauzóleum & Múzeumot, az Egypilléres Pagodát, az elnöki palotát és a történelmi jelentőségű Irodalom templomát.

A szállodai bejelentkezés után meglátogatjuk a Hoan Kiem-tavat és a Ngoc Son templomot. A napot hagyományos háromkerekű biciklitaxi (Cyclo rickshaw) túra zárja, amellyel Hanoi óvárosának szűk utcáit fedezzük fel.

THANG LONG OPERA HOTEL
Vacsora
Kiemelt helyszínek
Irodalom temploma

A történelmi jelentőségű Irodalom temploma Vietnám első egyeteme, melyet 1070-ben építettek Confucius tiszteletére.

Egypilléres Pagoda

Hanoi egyik ikonikus jelképe az egyetlen oszlopon nyugvó buddhista templom, amelyet a 11. században építettek.

Hoan Kiem-tó

A Hanoi szívében található Hoan Kiem-tó a város egyik legismertebb és legkedveltebb helyszíne. A tó környéke a helyiek és a turisták körében is népszerű pihenőhely, mely gyönyörű parkokkal és emlékművekkel rendelkezik.

A reggeli órákban utazás a Halong-öbölbe, mely közel 170 km-re található Hanoi városától.

A 4 órás hajósprogram során egyszerre csodálható meg a Halong-öböl fenséges szépsége és élvezhető a fedélzeten felszolgált friss tengeri ebéd. Késő délután visszaindulás Hanoiba.

Az öböl 1994 óta a UNESCO Világörökség része.

THANG LONG OPERA HOTEL****
Reggeli, Ebéd, Vacsora

A szálláshelytől mintegy 100 km-ert utazunk Ninh Binh tartományba. 

Túránk során bejárjuk Trang An turista attrakcióit, hajókirándulással megtekintjük a Sang-, a Toi-, a Ba Giot- és a Nau Ruou-barlangokat, azok teljes titokzatosságával és a környező hegyek és folyók lélegzetelállító látványával. A Trang An kultúrtáj 2014 óta a UNESCO Világörökség része.

Ebéd után hangulatos csónaktúra indulunk, hogy felfedezzük Tam Coc csodáit, gyönyörködünk a karsztképződmények szépségében és beevezünk a mészkőbe vájt barlangok egyikébe.  Ezután kerékpározunk Tam Coc – Bich Dong falvain, rizsföldeken, folyók mentén és sziklás kitérőkön keresztül.

Visszaérkezés a hotelbe este 6 óra környékén.

THANG LONG OPERA HOTEL****
Reggeli, Ebéd, Vacsora
Kiemelt helyszínek
Trang An barlangrendszer

Trang An komplex barlangrendszerrel rendelkezik, amely közel 50 barlangból áll. A barlangok mérete, alakja és geológiai képződményei eltérőek, így változatos földalatti tájat kínálnak felfedezésre.

A reggeli órákban transzfer a Hue városába tartó repülőjárathoz. Hue repteréről az idegenvezető belvárosi Dong Ba piacra kísér bennünket. 

A Dong Ba piac kiváló lehetőséget kínál az autentikus vietnámi kultúra és konyha felfedezésére, valamint remek hely az ajándékok és emléktárgyak beszerzésére.

ELDORA HOTEL****
Reggeli, Ebéd, Vacsora
Kiemelt helyszínek
Dong Ba Piac

Dong Ba piac Vietnám egyik legnagyobb és leghíresebb piaca, ahol számos friss élelmiszer, fűszer, ruházat, kézműves termék és ajándéktárgy is kapható.

Indulás a hotelből reggel 8 órakor.

A délelőtt folyamán meglátogatjuk a Parfüm-folyó domboldalára épült Thien Mu Pagodát . Ezután felkeressük Tu Duc király és Khai Dinh királyok egyedi építészeti stílusú síremlékeit. Ezeket maguk a császárok tervezték, hogy felkészüljenek a halál utáni életükre.

A délutáni program során megtekintjük a Császárvárost.

A Turisztikai Világszervezet (UNWTO) Hue-t Vietnám négy legvonzóbb központja közé választotta.

ELDORA HOTEL****
Reggeli, Ebéd, Vacsora
Kiemelt helyszínek
Tu Duc síremlék

Vietnám egyik legnagyobb és legimpozánsabb császári síremléke, melyet a 19. században építettek a Nguyễn-dinasztia egyik uralkodója, Tu Duc császár számára.

Khai Dinh síremlék

Vietnám egyik legfiatalabb császári síremléke, amelyet a 20. század elején építettek Khai Dinh császár emlékére. A síremlék területe impozáns kilátást nyújt a környező tájra, és bemutatja a vietnámi császári kultúra késői fejezetét.

Császárváros

 1802 és 1945 között, a Nguyen-dinasztiák 13 császára alatt Hue volt Vietnám politikai és kulturális központja. Hue császárváros műemlékegyüttese 1993 óta a UNESCO Világörökség része.

A reggeli órákban átutazunk Hoi An városába, mely körülbelül 120 km-re található Huetől. Az út során megállunk a lélegzetelállító Hai Van Pass csúcsán.

Hoi Anba érkezve sétálva fedezzük fel az Óváros csodáit: a japán fedett hidat, a Tan Ky régi házat, a kézműves piacot, a kantoni Gyűléstermet, a kínai építészeti stílusú templomokat és pagodákat, valamint a nagy színes piacot.

 

BLISS HOIAN RESORT & WELLNESS*****
Reggeli, Ebéd, Vacsora
Kiemelt helyszínek
Hai Van Pass

A Hải Vân Pass Vietnám egyik lenyűgöző és ikonikus hegyi útja, amely a középső partvidéket és az északi partvidéket köti össze. A Hải Vân Pass kanyargós útjai és lenyűgöző természeti adottságai miatt az egyik legnépszerűbb turisztikai látványosság Vietnámban.

Japán fedett híd

Ez a 17. században épült gyönyörű híd egyesíti a japán és a vietnámi építészeti stílusokat. A híd története több száz évre nyúlik vissza, és a város kulturális örökségének fontos részét képzi.

Kanton-kínai gyűlésterem

A 18. század végi épület a kínai kulturális hagyományokat képviseli, és fontos szerepet játszik a város történelmében és kulturális örökségében.

 

Egész napos szabad program, mely során lehetőség van pihenésre, tengerparti feltöltődésre vagy a környék egyéni felfedezésére.

BLISS HOIAN RESORT & WELLNESS*****
Reggeli

Délelőtti repülőjárat Ho Si Minh-városba.

Az idegenvezető a reptérről a belvárosba kalauzol, ahol egy kisebb túra során meglátogatjuk a Függetlenségi Palotát, a Ben Thanh Piacot, a Notre Dame Katedrálist és a Központi Posta hivatalt.

A túra a Cholonban, avagy a híres kínai negyedben folytatódik, a Thien Hau Pagoda felfedezésével. A program végén szabadidőt biztosítunk az önálló városnézésre és vásárlásra.

 

 

PALACE HOTEL SAIGON****
Reggeli, Ebéd, Vacsora
Kiemelt helyszínek
Notre Dame Katedrális

A 60 méter magas, vöröskőből épült neogótikus stílusú templom a város egyik ikonikus látványossága, melyet a francia gyarmati idők alatt építettek.

Központi Postahivatal

A Központi Postahivatal épülete tökéletesen ötvözi a neoklasszikus európai építészetet és az ázsiai díszítéseket. A postahivatal üvegtetőjét és vasszerkezetét Gustave Eiffel tervezte.

 

Thien Hau Pagoda

A Thien Hau Pagoda egy kínai stílusú templom, amelyet a kantoni gyülekezet épített a 18. században a tenger kínai istennőjének, Mazunak szentelve.

Indulás a Mekong-Deltához reggel 8 órakor.

My Thoba érkezve csónakra szállunk, amely a delta régió bonyolult kis csatornáin vezet végig bennünket. Ezen az izgalmas kiránduláson buja zöld növényzet között evezünk, amíg egy különleges szigetre érkezünk. Itt lehetőség nyílik meglátogatni néhány lenyűgöző helyi vállalkozást, sétálni a gyümölcsösökben, illetve megkóstolni az ízletes szezonális gyümölcsöket.

Ebéd után visszaindulunk Ho Si Minh városba, útközben pedig megállunk a gyönyörű Vinh Trang Pagodánál.

PALACE HOTEL SAIGON****
Reggeli, Ebéd, Vacsora
Kiemelt helyszínek
Mekong-Delta

A Mekong-delta Vietnám egyik legfontosabb és legtermékenyebb régiója. Ez a terület a Mekong-folyó és annak mellékfolyóinak összessége, amelyek gazdag vízi életet és termőföldeket biztosítanak a rizs- és gyümölcstermesztéshez.

Vinh Trang Pagoda

A Vinh Trang Pagoda egy gyönyörű buddhista templom, melynek területén számos imahely, szobor és kert található. A békés és megnyugtató környezet tökéletes lehetőséget biztosít a látogatóknak a meditációhoz és a szellemi feltöltődéshez.

Reggel 8-kor indulás Cu Chi kisvárosába, amely 35 km-re található Ho Si Minh várostól. Itt felkeressük a híres földalatti alagútrendszert, amelyet vietnámi ellenállási harcosok építettek a hosszú függetlenségi harc alatt.

Az alagútrendszer látogatása után visszautazunk Ho Si Minh városba, ahonnan a körutazás utolsó helyszínére, Siem Reapba repülünk.

Érkezéskor az idegenvezető a szállodába kalauzol bennünket. Egy rövid pihenő után vacsoraesten veszünk részt Apsara műsorral.

SOMADEVI ANGKOR HOTEL****
Reggeli, Ebéd, Vacsora
Kiemelt helyszínek
Cu Chi alagútrendszer

A Cu Chi alagútrendszer az 1960-as években vált legendássá. A hálózat, melynek részei több szint mélyek voltak, számtalan csapóajtót, speciális lakótereket, raktárakat, fegyvergyárakat, tábori kórházakat, parancsnoki központokat és konyhákat rejtett magába. 

Aspara show

Az aspara egy hagyományos khmer tánc-dráma előadással, amely nem pusztán egy tánc, sokkal inkább egy történet elmesélése.

Reggeli után indulunk az Angkor Thom déli kapujához és a fallal körülvett királyi városhoz. Programunk során többek között felkeressük a Bayon-templomot, az Elefántok teraszát, a Leprás király teraszát és a Ta Prohm templomot.

Ebéd után megtekintjük az Angkor Wat templomot, amely a Guinness-rekordok könyve szerint a világ legnagyobb vallási építménye. A programot egy romantikus naplemente látványával zárjuk.

Büfévacsora egy helyi étteremben Apsara műsorral.

SOMADEVI ANGKOR HOTEL****
Reggeli, Ebéd, Vacsora
Kiemelt helyszínek
Angkor Wat templom

A templom alapítója II. Suryavarman, aki a 12. században építette fel az öt tornyot, Visnu isten tiszteletére. Az Angkor Wat, a mai napig a világ legnagyobb Visnu hindu istennek szentelt hindu temploma.

Ta Prohm templom

A Ta Prohm templom az emberi zsenialitás és a természeti szépség csodálatos kombinációja. Az évszázadok alatt látványos óriás fák nőttek az építmény köré.

Bayon-templom

A híres Bayon-templom egy építészeti kavalkád, részben azért, mert több mint egy évszázadon át apránként, különböző stílusokban építették fel.

Reggeli után indulás a Siem Reaptől 10 kilométerre található lebegő falvakhoz.

Egy hagyományos fából készült hajóval csónakázunk a Tonle Sap-on, Kambodzsa „Nagy Taván”, amely egyben Délkelet-Ázsia legnagyobb édesvízi tava is. A tó környéke kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy betekintést nyerjünk a Khmer életmódba.

Ebéd után egyenesen a Siem Reap repülőtérre tartunk.

Érkezés Budapestre a 16.nap folyamán.

Reggeli, Ebéd
Kiemelt helyszínek
Lebegő falvak

A lebegő falvak lakói halászattal és mezőgazdasággal foglalkoznak.  A tó környékén házakat, iskolákat, templomokat és üzleteket is építettek a víz fölé.

Tonlé-sap

A Mekong folyórendszerhez tartozó Tonlé tó  a világ egyik legváltozatosabb és legtermékenyebb ökoszisztémája. Az UNESCO 1997-ben Bioszféra Rezervátummá nyilvánította magas biodiverzitása miatt.