Madagaszkár

AJÁNLAT

Madagaszkár

SZEMÉLYES ADATOK

UTAZÁSI ADATOK

* Amennyiben több országot érintő egyedi útra szeretne ajánlatot kérni, úgy az ajánlatkérés komment szekcióban legyen szíves ezt feltűntetni

Programok
Helyszínek
  • Átlaghőmérésklet 20-25 °C
  • időzóna GMT+3
  • főváros Antananarivo
  • Szezon Nyár
  • pénznem Madagaszkári ariary (MGA)
 

Mora-mora

Fedezze fel Madagaszkár varázslatos világát, ahol a „mora-mora” életmód arra ösztönöz, hogy lassítson, és élvezze az élet minden pillanatát.
Madagaszkár története különleges geológiai eseménnyel kezdődött, amikor mintegy 88 millió évvel ezelőtt levált az afrikai kontinensről. Ez az elszigetelődés lehetővé tette, hogy a sziget egyedülálló flórával és faunával rendelkező kincsesládává váljon.
Engedje, hogy Madagaszkár egyedi kultúrája és vendégszerető lakói elvarázsolják!

Ajánlatkérés

Madagaszkár: A Természet Elrejtett Kincsesládája

Tengernyi szépség

Madagaszkár tengerpartjai lenyűgöző szépségűek, kristálytiszta vízzel és fehér homokos partokkal vonzzák a látogatókat. A szigetet körülvevő korallzátonyok ideálisak a búvárkodásra, ahol színes tengeri élővilágot, például trópusi halakat, teknősöket és ritka korallfajokat fedezhetsz fel. Nosy Be szigete különösen népszerű búvárhelyszín, ahol a víz alatti világ gazdagsága elvarázsolja a látogatókat. A búvárkodás mellett a sznorkelezés és a hajókirándulások is fantasztikus élményeket nyújtanak a tenger szerelmeseinek.

Ajánlatkérés

Páratlan biodiverzitás

Madagaszkár páratlan biodiverzitással büszkélkedhet, hiszen a növény- és állatfajok 90%-a sehol máshol nem található meg a világon. A sziget a lemurok otthona, melyek több mint 100 különböző faja itt él. Az esőerdőkben és száraz erdőkben ritka és egyedi növények, mint például a különleges baobab fák találhatók. Ez az elképesztő ökológiai gazdagság az izolált földrajzi helyzetének köszönhető, amely lehetővé tette az élővilág egyedülálló fejlődését.

Ajánlatkérés

Mély gyökerek

Madagaszkár kultúrája gazdag és sokszínű, amelyben afrikai, ázsiai és európai hatások keverednek. A malgasz nyelv mellett a francia is hivatalos nyelv, tükrözve a sziget történelmi kapcsolatait. A helyi zene és tánc, például a híres „hiragasy,” fontos szerepet játszik a közösségi életben és ünnepekben. A családok mélyen tisztelik őseiket, amit a különleges temetkezési szertartások, mint a „famadihana” vagyis a csontok újratemetése, is kifejeznek.

Ajánlatkérés

Madagaszkári vanília

Madagaszkár a világ legnagyobb vaníliatermelője, a globális piac közel 80%-át ellátva. Az itteni vanília, amelyet gondosan kézzel beporoznak, híres intenzív ízéről és aromájáról. A vanília termesztése komoly kézimunkát igényel, ami hozzájárul a helyi közösségek megélhetéséhez és gazdaságához. A madagaszkári vanília különleges minősége miatt a világ legjobb séfjei és cukrászai is előszeretettel használják.

Ajánlatkérés

Nosy Iranja exkluzív túra

Iranja az a sziget, amely dagálykor két szigetté alakul, amelyeket apálykor egy mesés hófehér homokpad köt össze. 

Az egynapos kiránduláson megcsodálhatjuk Iránja hófehér korallhomokját és a partvidék természetfeletti szépségét. Egy rövid túra során meglátogatjuk a dzsungelt, valamint a sziget autentikus halászfaluját, ezután pedig élvezhetjük a sznorkelezést, a búvárkodást, a napozást vagy egy rövid sétát a Gustave Eiffel által tervezett világítótornyához. A legszerencsésebbek még akár tojást rakó tengeri teknősöket vagy éppen kikelő kisteknősöket is láthatnak a sziget déli részén. A bennszülöttek saját pálmakunyhót biztosítanak számunkra, emellett igazi, hagyományos malagasy ebédet készítenek számunkra a kókuszpálmák árnyékában.

A program teljesen egyénre szabott, privát motorcsónakkal, kapitánnyal és túravezetővel!

AJÁNLATKÉRÉS

Lokobe éjszakai dzsungeltúra - 2 napos

Az éjszakai dzsungeltúra semmi máshoz nem hasonlítható, fantasztikus hangulat, rendkívüli élőlények!

A nemzeti park közepén, egy gondozott dzsungelben vacsorázni és aludni, maki családok kiáltására ébredni, a homokos tengerparton reggelizni olyan, mintha egy természetfilmben lennénk. Egy privát, homokos tengerparti pihenés mellett, lehetőség nyílik korallzátonyokon sznorkelzni, és a hagyományos madagaszkári kenuzást is kipróbálni.

Az első nap délutáni óráiban érkezés hajóval a Djema üdülőhely mesés, homokos strandjára a Lokobe Nemzeti Park déli oldaláraNaplemente után megkezdődik a 2-3 órás kaland az éjszakai dzsungelben!  Fej- és zseblámpák fényénél megcsodálhatjuk a dzsungel fáin békésen pihenő nappali állatokat és az éjszakai vadászó állatokat.  Másnap nem sokkal dél előtt megérkezik a motorcsónakunk és búcsút veszünk a Djemától.

 

AJÁNLATKÉRÉS

Lokobe Nemzeti Park túra

A Lokobe természeti rezervátum Nosy-Be délkeleti részén található. Ez a védett nemzeti park egyedülálló endemikus állat- és növényvilággal rendelkezik, továbbá az egyetlen hely az egész szigeten, ahol valódi, eredeti trópusi dzsungel található, és itt él a világ egyik legkisebb törpekaméleonja is.

Túránk első állomása AMPASIPOHY halászfalu, ahová egy órás közös evezés után  érkezünk meg egy autentikus malagasy törzsi kenuval. A faluban töltött rövid pihenő után 2-4 órás túrát teszünk Nosy-Be egyedülálló erdejébe, ahol többek között kaméleonok, makik, kígyók, gekkók, trópusi madarak élnek. A dzsungeltúra után a program része egy autentikus madagaszkári ebéd a bennszülött faluban.

AJÁNLATKÉRÉS

Nosy Be szigettúra

Az illatos szigeten tett egynapos kirándulásunk első állomása az 5.000 négyzetméteren elterülő szent fa meglátogatása, ahol szerencsés esetben még barátságos gyűrűsfarkú maki családdal is találkozunk. 

Ezután megérkezünk Hell Ville-be, Nosy Be fővárosába, ahol egy gyors frissítő után meglátogatjuk a fedett városi piacot, amely  többek között tele van egzotikus fűszerekkel, olajokkal, gyümölcsökkel, tengeri rákok-és halak széles választékával, mindenféle szőttesekkel.

Vásárlás után túránk Ambanoroban folytatódik,  ahol meglátogatjuk Nosy-Be kulturális örökségét: a Szellem házat, a régi indiai temetőt, illetve betekintést nyerünk Nosy-Be népművészeti hagyományaiba a RAVINALA Nőegylet törzsi táncain keresztül. Ebéd Nosy-Be egyik legjobb hagyományos madagaszkári éttermében, majd felkeressük rejtett és szent vízesését. Lesz időnk fürdeni a vízesésben, és a bátrabbaknak még a sziklákról is ugrálhatnak a vízesés alatti tóba.

AJÁNLATKÉRÉS

Tanikely Tengeri Rezervátum

Ez egy egész napos kirándulás, sznorkelzéssel és/vagy búvárkodással, pihentető napozással, rövid  kirándulással a sziget körül és egy autentikus madagaszkári ebéddel Tanikely hófehér homokos partján.

A nap folyamán a dzsungelben egy ösvényen könnyű gyalogtúrát teszünk, hogy meglátogassuk az 1805-ben épült világítótornyot, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a környező szigetvilágra és a madagaszkári szárazföldre. Találkozhatunk kaméleonokkal, makikkal, óriás gyümölcsevő denevérekkel, gyíkokkal és rengeteg más érdekes lakóval.

Ezután célba vesszük a burjánzó korallzátonyt, ahol a sznorkelezés vagy 10-15 perces igazi búvárkodás élményét kínáljuk speciális mini búvárpalackjainkkal. Találkozhatunk tengeri teknősökkel, rájákkal, óriáskagylókkal, sokféle gyönyörű formájú korallal és a közöttük élő színes trópusi halakkal.  A Tanikely tengeri rezervátum korallzátonyait beválasztották a Föld 10 legszebb snorkelezőhelye közé!

AJÁNLATKÉRÉS

Nosy Komba dzsungeltúra

Nosy Komba egy gyönyörű, sűrű dzsungellel borított vulkanikus sziget, 20 perc hajóútra Nosy Be-től. 6 órás kalandos dzsungeltúránk egyik célja a 622 méteren fekvő Komba csúcsának elérése, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik az Indiai óceánra és környező szigetvilágra. Túránk során olyan egzotikumokkal találkozunk és kóstolunk, mint a mangó, kakaó, korosol, kenyér- és jackfruitfák, borsbokrok, kávé, banán, kóladió, ananász, vad chili és rengeteg vanília. Útközben apró dzsungelfalvakba botlunk, ahol találkozunk a bennszülöttekkel, és élőben láthatjuk, hogyan élnek még ma is, tökéletes összhangban a természettel.

A Nosy Komba északkeleti oldalán tett hegyi túránk a Fekete Lemúrok Menedékében, Ampangorina falu szélénél ér véget. Ahogy közeledünk a Lemúrmenedékhez, túránk utolsó másfél órájában egyre több  makival találkozunk, számos kaméleon, gekkó, óriásteknős, kígyó és még sok más állat társaságában. 

A program nem egy egyszerű séta, így csak felkészült utazóknak ajánljuk!

AJÁNLATKÉRÉS

Légsátras túra - 2 napos

A fantasztikus, 2 napos fákra szerelt légsátras túra során az  alábbi 4 sziget közül választhatja ki, hogy melyiket szeretné meglátogatni:

  • Nosy Be, Lokobe Nemzeti Park
  • Nosy Komba
  • Nosy Iranja
  • Nosy Faly

A túra első estéjén a sátor felállítása után tenger gyümölcseit grillezzük, együtt vacsorázunk, majd egzotikus trópusi gyümölcsöket fogyasztunk. A kényelmes légsátorban eltöltött éjszaka után, ami igazán nem mindennapi élmény, másnap lehetőség van strandolni vagy kirándulni, majd dél körül visszahajózunk a szigetről.

A túrát tényleg csak igazi kalandvágyóknak ajánljuk!

AJÁNLATKÉRÉS

Nosy Be

Nosy Be, Madagaszkár legnépszerűbb üdülőszigete, lenyűgöző strandokkal és kristálytiszta vízzel várja a látogatókat. A sziget híres a búvárkodási lehetőségeiről, ahol a korallzátonyok és a gazdag tengeri élővilág felfedezése felejthetetlen élményt nyújt. Nosy Be-n a látogatók fűszerültetvényeket, ylang-ylang farmokat és az ikonikus Lokobe Rezervátumot is meglátogathatják. A sziget kulturális programokkal is várja a turistákat, beleértve a helyi zenei és táncfesztiválokat.

Ajánlatkérés

Nosy Iranja

Nosy Iranja két festői szigetből áll, amelyeket egy lélegzetelállító homokpad köt össze, és ez már önmagában is elég ok a látogatásra. A szigetek kristálytiszta vize és érintetlen, fehér homokos strandjai tökéletesek a pihenésre és a snorkellingre. Nosy Iranja gazdag tengeri élővilággal büszkélkedhet, beleértve a teknősöket, delfineket és számos színes korallfajt. Az autentikus helyi kultúra és a barátságos helyiek vendégszeretete pedig felejthetetlen élménnyé teszi a látogatást.

Ajánlatkérés

Baobab sugárút

Az Avenue of the Baobabs Morondava közelében található, és ikonikus látványt nyújt a lenyűgöző baobab fák sorával, amelyek a naplementében különösen varázslatosak. Ezek a fák több száz évesek, és akár 30 méter magasra is megnőhetnek, ami lenyűgöző látványt nyújt az utazóknak. A helyszín nemcsak természeti szépsége miatt népszerű, hanem a fotósok körében is kedvelt célpont. Az Avenue of the Baobabs egy rövid sétára található a Kirindy erdőtől, ahol még több érdekes növény- és állatfaj figyelhető meg.

Ajánlatkérés

Andasibe-Mantadia Nemzeti Park

Az Andasibe-Mantadia Nemzeti Park híres az itt élő indri, a legnagyobb lemur faj otthonáról, amely különleges hangjával hívja fel magára a figyelmet. A park sűrű esőerdei számos más lemur fajnak, madárnak és ritka növénynek adnak otthont, így a természetkedvelők paradicsoma. A parkban számos túraútvonal található, amelyek változatos tájakon vezetnek keresztül, beleértve vízeséseket és tavakat is. A látogatók lehetőséget kapnak, hogy szakértő vezetők kíséretében fedezzék fel a terület gazdag biodiverzitását.

Ajánlatkérés

Tsingy de Bemaraha Nemzeti Park

A Tsingy de Bemaraha Nemzeti Park UNESCO Világörökségi helyszín, amely különleges mészkő formációiról híres, melyeket „tsingy”-nek neveznek. Ezek a hegyes, éles sziklaalakzatok egyedülálló geológiai csodák, amelyek különleges túrázási élményt nyújtanak a látogatóknak. A park gazdag biodiverzitása, beleértve a különböző lemur fajokat, madarakat és endemikus növényeket, különösen vonzó a természetkedvelők számára. A kalandos kedvű látogatók kötélhidakon és szűk szurdokokon keresztül fedezhetik fel ezt a lenyűgöző tájat.

Ajánlatkérés

Isalo Nemzeti Park

Az Isalo Nemzeti Park változatos tájakkal büszkélkedhet, beleértve a mély kanyonokat, sziklás szirteket és természetes medencéket, amelyek különleges kirándulási élményt kínálnak. A park híres a homokkő formációiról és a lenyűgöző naplementékről, amelyek a látogatók körében nagyon népszerűek. Az Isalo Nemzeti Parkban élő állatvilág is figyelemre méltó, beleértve a különböző lemur fajokat és ritka madarakat. A parkban számos túraútvonal található, amelyek különböző nehézségi szinteken kínálnak lehetőséget a természet felfedezésére.

Ajánlatkérés

Miavana by Time + Tide magánsziget

Star Star Star Star Star

A Miavana by Time + Tide egy ultra-luxus szállodasziget, amelyet a világ egyik legexkluzívabb szigeteként tartanak számon!

A szálloda tágas villái privát medencékkel és lenyűgöző óceáni kilátással rendelkeznek. Különlegessége, hogy olyan exkluzív szolgáltatásokat kínál a víz alatt, vízen, földön és a levegőben is, mint például helikopteres kirándulások, búvárkodás, valamint személyre szabott túrák a környező szigeteken és természeti területeken. Az ökotudatos üzemeltetés és a környezetvédelmi kezdeményezések a fenntartható luxus példaképei.

Ajánlatkérés

Ravintsara Wellness Hotel

Star Star Star Star

Luxusszállodák tekintetében egyértelmű, hogy a Ravintsara az első számú felsőkategóriás wellness szálloda Nosy Be környékén!

A Ravintsara minden igényt kielégít, 40 fantasztikus, Madagaszkár stílusú, tágas bungalóval, amelyek közvetlenül a dzsungel és az óceán part találkozásánál helyezkednek el. Óceánra néző hatalmas medence, medencebár, barbecue terasz, fine dining stílusú étterem, masszázs és spa komplexum, számtalan pálmafaj, mangó és ylang-ylang fák, szabadon élő teknősök, rengeteg orchidea és bromélia, illetve bungalónként privát masszázskád várja az ide érkező vendégeket igazi dzsungelkörnyezetben.

 

Ajánlatkérés

Villa Nautilus – Nosy Komba

Star Star Star Star

Luxus, kényelem és egzotikum!

A Villa Nautilus Nosy Komba szigetének északi partján található, egy tökéletesen nyugodt és teljesen privát, mesébe illő környezetben. Az új, 3 emeletes épület a sziget sziklafalába épült, két oldalán teljesen privát kis korallhomokos stranddal, előtte lenyűgöző korallzátonyokkal, hátterében pedig sűrű, smaragdzöld dzsungellel. A luxusvilla emeletein összesen négy apartman található. Mindegyik autentikus madagaszkári stílusban és luxusban van berendezve.

Az egész villa varázslatos kilátást nyújt az Indiai-óceánra, a Tanikely Tengeri Rezervátum szigetére és a közeli Nosy Be déli részére, beleértve a Lokobe Nemzeti Park sűrű dzsungelét is.

Ajánlatkérés

Komba for Ever

Star Star Star Star

Amit a Komba for Ever és környezete kínál, szinte szavakkal leírhatatlan, maga a földi paradicsom!

Fantasztikus trópusi luxus bungalók a makik szigetén, Nosy Kombán, mindössze 2 km-re Nosy Be-től.

A 4 mesés bungaló mindegyike eredeti madagaszkári stílusban épült és csodálatos kilátást nyújt az Indiai-óceánra, illetve az előttük elhelyezkedő több száz méter hosszú teljesen privát, puha homokos tengerpartra, kókuszpálmákra és mangófákra. Tökéletes nyugalom, 5 csillagos kiszolgálás várja az ide érkező vendégeket.

Ajánlatkérés

Privát Sziget - Ankazoberavina

Egy valódi életre szóló kaland a luxusnyaralás kedvelőinek! Ankazoberavina egy bérelhető magánsziget helikopteres transzferrel, privát személyzettel és séffel, korallzátonyokkal, makikkal és tengeri teknősökkel.

A sziget az Indiai-óceánban, Nosy Be-től 20 km-re található, amit csak egy 15 perces helikopterúttal vagy egy órás motorcsónakúttal lehet megközelíteni.

Ez egy igazi luxus ökoturisztikai szálloda, melyet tengeri-és szárazföldi védett területként ismertek el. A sziget partvonalát számos változatos öböl övezi, mely gyakran otthont ad számos egyedi tengeri fajnak, köztük bálnáknak és teknősöknek is.

Ajánlatkérés

Remo e Berenice

Star Star Star Star

A Remo e Berenice pompás trópusi bungalókat és luxusszolgáltatások sokaságát kínálja, saját korallzátonnyal és teljesen privát öböllel, tengerparttal.

A szálláshelyhez egy gyönyörű trópusi kert is tartozik, amelyet dzsungel vesz körül.  A szálláshely mind a 8 bungalója csodálatos kilátást nyújt az Indiai-óceánra.

Ajánlatkérés

Corail Noir

Star Star Star

A Corail Noir egy nemrégiben felújított, nagyon magas színvonalú 3 csillagos hotel, amely Nosy Be szigetén, Madagaszkár nyugati partján, Ambaro városában található.

A hotel exkluzív privát tengerparttal rendelkezik a szomszédos Sakatia szigeten, amely napközben transzferrel érhető el. Egy csodálatos, finom homokos privát strand, amelyet lenyűgöző, színes, virágzó korallzátonyok vesznek körül.

A hotel kivételes természeti környezetet kínál, buja trópusi kertekkel. A hotel bungalóiból, medencepartjáról, bárjából és étterméből kivételes és varázslatos kilátás nyílik az óceánra, Nosy Sakatia szigetére és a naplementére.

Ajánlatkérés

Constance Tsarabanjina

Star Star Star Star Star

A Constance Tsarabanjina egy privát szigeten található luxus üdülőhely, amely lenyűgöző fehér homokos strandokkal és kristálytiszta vízzel várja a vendégeket. A szálloda elegáns, tengerparti bungalói tökéletes kényelmet és privát szférát biztosítanak. Különlegessége, hogy az érintetlen természeti környezetben exkluzív szolgáltatásokat kínál, mint például snorkelezés, búvárkodás és mélytengeri halászat. A szálloda környezettudatos működése és fenntarthatóságra való törekvése különösen vonzó a környezetbarát utazók számára.

Ajánlatkérés