Peru

AJÁNLAT

Peru

SZEMÉLYES ADATOK

UTAZÁSI ADATOK

* Amennyiben több országot érintő egyedi útra szeretne ajánlatot kérni, úgy az ajánlatkérés komment szekcióban legyen szíves ezt feltűntetni

Programok
Helyszínek
  • Átlaghőmérésklet 20 °C
  • időzóna GMT-5
  • főváros Lima
  • Szezon Tavasz Nyár Ősz
  • pénznem Perui Sol (PEN)
 

"A VILÁG LEGGAZDAGABB ORSZÁGA"

Peru, az ősi kultúrák és lélegzetelállító tájak földje, kalandot, történelmet és természeti szépséget ígér. Egy olyan úti cél, amely mindent kínál: gazdag kulturális örökséget, lenyűgöző természeti szépséget, világszínvonalú gasztronómiát és izgalmas kalandokat. Az ország az Andok hegységétől kezdve az Amazonas esőerdőin át egészen a Csendes-óceán partjáig terjed. Legyen szó elszánt felfedezőkről vagy történelemrajongókról, Peru felejthetetlen utazást ígér.

Ajánlatkérés

BIODIVERZITÁS A KÖBÖN

Peru változatos földrajza három fő régióra oszlik: a tengerparti síkságra, az Andok hegyláncaira és az Amazonas medencéjére. Az ország otthont ad a világ egyik legnagyobb esőerdejének, az Amazoniának, amely számos ritka és veszélyeztetett faj élőhelye. A látogatók felfedezhetik ezt a hatalmas, vibráló ökoszisztémát ökohotelekben megszállva vagy folyami hajóutakra indulva. Iquitos városa kapuként szolgál ehhez a természeti csodához, ahol olyan vadállatokat lehet megfigyelni, mint a jaguár, a rózsaszín folyami delfin és számtalan madárfaj.

Ajánlatkérés

GAZDAG KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG

Peru talán leghíresebb látványossága a Machu Picchu, az UNESCO Világörökség része. Ez az ősi inka város, amely az Andok magaslatain fekszik, lenyűgöző panorámát és bepillantást nyújt az inka civilizáció kifinomult mérnöki tudásába. Az Inka Ösvényen való túrázás a Machu Picchura egy bakancslistás kaland, amely különböző ökoszisztémákon keresztül vezet, a magaslati sivatagoktól a buja felhőerdőkig. Peru számos díjat nyert a World Travel Awards 2023 rendezvényen, köztük Dél-Amerika vezető kulturális úti célja és vezető turisztikai látványossága, amely címet a Machu Picchu nyerte el.

Ajánlatkérés

AHOL A MÚLT ÉS JELEN TALÁLKOZIK

Peru kulturális élete sokszínű és változatos, amely az inka örökségen túl a spanyol gyarmati hatásokra és az afrikai, ázsiai bevándorlók hagyományaira is épül. Az ország híres fesztiváljairól, zenéjéről, táncáról és kézműves termékeiről. Peru kultúrája rendkívül gazdag és változatos, amely mélyen gyökerezik az ősi hagyományokban, miközben a modern hatásokkal is harmonikusan ötvöződik.

Ajánlatkérés

DÉL-AMERIKA VEZETŐ GASZTRONÓMIAI ÚTI CÉLJA

Peru gasztronómiája világszerte elismert, és számos nemzetközi díjat nyert. Az ország konyhája ötvözi az őshonos andoki alapanyagokat, mint a quinoa és a burgonya, a spanyol, afrikai és ázsiai hatásokkal. Az egyik legismertebb perui étel a ceviche, amely friss nyers halból, citrusléből és fűszerekből készül. A lomo saltado, egy húsos-zöldséges keverék, és az ají de gallina, egy csirkés étel krémes, fűszeres mártással, szintén nagyon népszerűek.

Ajánlatkérés

ÖSSZETETT ÍZJEGYEK

Peru kávéja a világ legjobb minőségű kávéi közé tartozik, és jelentős helyet foglal el a globális kávépiacon. Az ország változatos éghajlata és természeti adottságai ideális körülményeket biztosítanak a kiváló minőségű arabica kávé termesztéséhez. Peru különösen híres organikus kávéiról. Az ország a világ egyik legnagyobb organikus kávé exportőre, mivel sok kistermelő hagyományos, vegyszermentes módszerekkel termeszt kávét. Az organikus termelés nemcsak a környezetet kíméli, hanem magasabb minőségű és ízletesebb kávét is eredményez.

Ajánlatkérés

Machu Picchu és az Inka Ösvény felfedezése

Peru talán leghíresebb látványossága a Machu Picchu, az UNESCO Világörökség része. Ez az ősi inka város, amely az Andok magaslatain fekszik, lenyűgöző panorámát és bepillantást nyújt az inka civilizáció kifinomult mérnöki tudásába. Az Inka Ösvényen való túrázás a Machu Picchura egy bakancslistás kaland, amely különböző ökoszisztémákon keresztül vezet, a magaslati sivatagoktól a buja felhőerdőkig.

Ajánlatkérés

Kisrepülővel a Nazca-vonalak felett

A Nazca-vonalak hatalmas geoglifák a perui Nazca-sivatagban, amelyeket az ősi Nazca-kultúra hozott létre i.e. 500 és i.sz. 500 között. Ezek a vonalak különböző állatok, növények és geometriai alakzatok formáit ábrázolják, és legjobban a levegőből láthatók. A vonalak célja és jelentése máig rejtély, bár feltételezések szerint vallási vagy csillagászati funkciókat tölthettek be. 1994-ben az UNESCO a Nazca-vonalakat a Világörökség részévé nyilvánította​.

Ajánlatkérés

Homokszörf

Peru kiváló úti cél a homokszörfözés szerelmeseinek, hiszen az országban található a világ néhány legjobb homokdűnéje. Egész évben látogatható, de a legjobb időszak a homokszörfözéshez a perui téli hónapok (június-augusztus), amikor az időjárás kevésbé forró. A homokboardozáshoz speciális deszkára van szükség, amelyet a helyszínen lehet bérelni. Javasolt megfelelő védőfelszerelést (sisak, térd- és könyökvédő) viselni.

Ajánlatkérés

Amazonas hajótúra

A perui Amazonas az egyik legbiodiverzebb hely a Földön. A látogatók felfedezhetik ezt a hatalmas, vibráló ökoszisztémát ökohotelekben megszállva vagy folyami hajóutakra indulva. A luxus hajótúrák nemcsak a kényelmet biztosítják, hanem lehetőséget nyújtanak a vendégeknek, hogy mélyebben megismerjék az Amazonas esőerdő lenyűgöző ökoszisztémáját és gazdag kulturális örökségét. A túrák során szakértő vezetők segítenek felfedezni a terület sokszínű élővilágát és érintetlen szépségét.

Ajánlatkérés

Szörfözés a Csendes-óceán hullámain

Peru kiváló szörfözési lehetőségeket kínál, különösen a Csendes-óceán partvidékén. A legnépszerűbb szörföző helyszínek közé tartozik Máncora és Chicama, ahol a világ leghosszabb balos hulláma található. Lima közelében, a Punta Hermosa és a Punta Rocas is kedvelt célpontok a szörfösök körében. Peru egész évben alkalmas szörfözésre, de a legjobb hullámok december és március között érhetők el.

Ajánlatkérés

Cusco és a Szent Völgy

Cusco, az inka birodalom egykori fővárosa, az ősi inka és spanyol gyarmati építészet keveréke. A város vibráló utcáit nyüzsgő piacok, történelmi helyszínek és élénk fesztiválok töltik meg. A közelben található Szent Völgy festői falvakkal, teraszos mezőkkel és olyan régészeti helyszínekkel büszkélkedhet, mint Ollantaytambo és Pisac.

Ajánlatkérés

Huacachina

Huacachina egy kis oázisváros Ica közelében, amelyet hatalmas homokdűnék vesznek körül. Ezek a dűnék tökéletesek a homokszörfözéshez és homokboardozáshoz, és az egyik legnépszerűbb helyszín a sport szerelmeseinek. Számos helyi vállalkozás kínál homokboard bérlést és vezetett túrákat, amelyek buggy túrákkal is kombinálhatók a dűnéken. Egész évben látogatható, de a legjobb időszak a homokszörfözéshez a perui téli hónapok (június-augusztus), amikor az időjárás kevésbé forró.

Ajánlatkérés

Titicaca-tó

A Peru és Bolívia határán fekvő Titicaca-tó a világ legmagasabban hajózható tava. Híres mélykék vizeiről, hagyományos nádcsónakjairól és az Uros nép úszó szigeteiről. A tó szigetei, mint Taquile és Amantani, otthonos szállásokat kínálnak, bepillantást nyújtva a helyi őslakos kultúrákba.

Ajánlatkérés

Lima

Lima, Peru fővárosa, gazdag kulturális örökséggel és pezsgő élettel várja a látogatókat. A város történelmi központja, amely az UNESCO Világörökség része, lenyűgöző spanyol gyarmati épületekkel és gyönyörű templomokkal büszkélkedhet. Lima híres gasztronómiai kínálatáról is, a világ egyik kulináris fővárosaként számos díjnyertes étteremmel, ahol a perui konyha legfinomabb fogásait kóstolhatjuk meg. Emellett a város óceánparti sétányai, mint például a Miraflores, csodálatos kilátást és kellemes kikapcsolódási lehetőségeket kínálnak

Ajánlatkérés

Colca-kanyon

A Colca-kanyon, a világ egyik legmélyebb kanyonja, lenyűgöző tájakkal és gazdag kulturális örökséggel várja a látogatókat. Az Andok hegyei között megbújó kanyon több mint kétszer olyan mély, mint a Grand Canyon, és lenyűgöző kilátást nyújt a mélyben kanyargó folyóra. A kanyon híres a majestikus andoki kondorok megfigyeléséről, amelyek szárnyalása felejthetetlen élményt nyújt a látogatóknak. Emellett a környék ősi teraszai és helyi falvai betekintést nyújtanak a régió gazdag történelmébe és hagyományaiba​.

Ajánlatkérés

Monasterio, Belmond Hotel

Star Star Star Star Star

A Monasterio, Belmond Hotel Cusco szívében található, egy gyönyörűen felújított 16. századi kolostorban, amely ma védett nemzeti műemlék. Az épület az inka alapokra épült, és két háztömbnyire helyezkedik el a híres Plaza de Armas tértől​. A hotel 122 szobával és lakosztállyal rendelkezik, amelyek mindegyike a koloniális stílust ötvözi a modern luxussal. Néhány szoba oxigénnel dúsított levegőt kínál, hogy segítse a vendégeket az Andok magaslati környezetéhez való alkalmazkodásban.

Ajánlatkérés

Pacucha Glamping

A Pacucha Glamping geodéziai kupolái különleges élményt nyújtanak, melyek mindegyike 30 négyzetméteres, hőszigetelt és kilátást nyújt a gyönyörű Pacucha-lagúnára. A kupolák queen-size ággyal, teljes fürdőszobával, meleg vizes zuhannyal és saját terasszal rendelkeznek, ahol a vendégek élvezhetik a lenyűgöző panorámát. A szálláshely továbbá luxus kényelmi szolgáltatásokat kínál, beleértve a szobaszervizt, hogy a vendégek az ágy kényelméből is élvezhessék az ízletes ételeket és italokat​. Ez az innovatív projekt célja, hogy felejthetetlen élményt nyújtson vendégeinek, miközben közel hozza őket a természethez és az ősi kultúrákhoz.

Ajánlatkérés

Titilaka

Luxus boutique hotel a Titicaca-tó partján, amely 12 lakosztállyal rendelkezik, mindegyik lélegzetelállító kilátással a tóra. A Titilaka egy menedékház, amely éteri tájakra néz, szürreális kilátással minden irányba. Élményszerű utazás fenntartható megközelítéssel, amely támogatja a helyi kézműveseket, mestereket, a Titilaka minden lépésében felülmúlja az elvárásokat.

Ajánlatkérés

Explora Valle Sagrado

Star Star Star Star Star

Az Explora Valle Sagrado a lenyűgöző Szent Völgyben, Cusco és Machu Picchu között található, amelyet monumentális hegyek, ősi teraszok és hagyományos andoki falvak vesznek körül. A lodge stratégiai elhelyezkedése könnyű hozzáférést biztosít a régió számos ikonikus helyszínéhez, beleértve Ollantaytambo és Pisac romjait, valamint a kevésbé ismert kincseket is. Ez a lenyűgöző öko-lodge ötvözi a fenntartható turizmust a kulturális élményekkel, így ideális úti cél azok számára, akik pihenésre és kalandra vágynak.

Ajánlatkérés

Uros Lodge

Az Uros Lodge Peru különleges szálláslehetőséget kínál a Titicaca-tó lebegő szigetein, ahol a vendégek közvetlen kapcsolatba kerülhetnek az ősi Uros kultúrával és a természeti környezettel. Ezek az úszó szigetek totora nádából épültek, és a Puno városától mintegy 7 km-re találhatók. Az Uros Lodge ideális helyszín azok számára, akik szeretnének elvonulni a városi nyüzsgéstől és élvezni a természet nyugalmát.

Ajánlatkérés